szombat, augusztus 03, 2013

"Perks of being a wallflower"

Lehet, hogy én is különc vagyok? No, nem teljesen a film értelmezése szerint, csupán csak ha a szót magát nézzük. 
Nem tudok úgy gondolkozni, mint mások, egyszerűen mindig másképp látom a dolgokat. Jó, mondhatjátok, hogy ezt lehet egyéni véleménynek is nevezni, én mégis úgy érzem, hogy soha sem tartozom sehová igazán. Egész életemben változnom kellett az adott elvárások szerint; eddig még egy hely sem volt, ahol igazán önmagam lehettem. Talán majd most eljön az az idő, amikor nem kell szerepet játszanom, mert így is szeretni fognak. Remélem.

kedd, július 30, 2013

Summertime sadness

Immáron határozottan állítom - a könyvet olvasván -, hogy jelen esetben a szerepem Tiffany-éval megegyező. Kérem szépen az élet kedves, aranyos, jólelkű íróját, hogy hadd lehessek inkább Nikki, aki végül boldogan él a tökéletes kis családjával. Légyszi-légyszi!
Anyway, a nyári szünet valakinek lassan már vége, ha én meg pozitív akarok lenni, akkor, nekem még a szeptember is félig az - és én pozitív akarok lenni, szóval így van és nem vitázok.

Az érzelmi állapotom, mint egy hullámvasút. Azt hittem, a mélabúba fogok belepusztulni a nyáron, de ehelyett - csak hogy ne unatkozzak -, kalandok elé állított az élet. Fura dolog ez, mikor a totális tanácstalanság helyett tudod a várható kimeneteleket és a választható utakat, de egyiket sem találod elég biztonságosnak, elég jónak. Félsz bármelyikre is rálépni, de tudod, hogy nem ácsoroghatsz a kereszteződésnél az örökkévalóságig, valamerre el kell indulnod.

A lényeg, hogy most épp egy ilyen elágazásnál vagyok, és bennem van, hogy a "járt utat a járatlanért..", de tudom, hogy a járt út se vezet igazából sehova. A másik meg lehet, hogy végül így is úgy is visszavezet a másik útra, akkor meg minek kockáztatni? Oké, van rá esély, hogy teljesen új helyekre jutsz el és élményekkel gazdagodsz - amikre nem volt még lehetőséged az életben -; én mégis félek. Lehet, hogy szeretek szenvedni? Szeretem, ha nehézségek vannak előttem? Mondjuk az igaz, hogy olyankor legalább nem halok bele az unalomba... :'D

Változtatni kell a dolgokon. Akármennyire is szeretném, ha minden a régi lenne, de mivel itt nem fogok előrehaladni - megrekedtem egy olyan szinten, ami sok jóval, de nagyjából ugyanannyi rossz érzéssel jár -, nem folytathatom így tovább. Most már csak elég erő kell, hogy elkezdjem ezt az új szemléletmódot és hozzáállást elsajátítani. Kívánjatok sok szerencsét!