csütörtök, szeptember 13, 2012

A neptun és az elsőéves

A diák idegesen várja a tárgyfelvételt; társaival együtt a neki legmegfelelőbb órarendet igyekszik összeállítani. Éjszakázik, virraszt, csak hogy időben tudjon a megfelelő helyre kattintani. A kijelölt időpont előtt fél órával kapja az e-mailt, hogy „hoppá, mivel a szerverek túl vannak terhelve, elhalasztjuk a tárgyfelvételt egy nappal – várjatok még picit, köcsögök”. Hajat tép, asztalt borogat, majd beletörődve a tehetetlenségbe, lefekszik aludni. Délután felkel, elmegy egy gyógy-italra, majd este hazamegy és alszik – rákészül a koránkelésre, mert az ébrenlétet már nem vállalja be még egyszer. Hajnalban felébred, aztán frissítgeti a neptun barátságos oldalát, hogy ne dobja le és várja, mikor nyitják meg a gyakorlatokat és a laborokat. Kilenckor mosolyogva felveszi a legkedvezőbb tárgyakat és elégedetten realizálja, hogy minden fantasztikus.

II. verzió:

A diák átalussza az éjszakát és felkel a tárgyfelvétel előtt fél órával. Észreveszi az e-mailt, hogy elhalasztották egy nappal az eseményt és boldogan fekszik vissza aludni. Délután kimászik az ágyból és nekivág a városnak. Éjszaka hazaér, és lefekszik ismét aludni. Hajnalban felébred, aztán úgy dönt, „áh, még ráérek, majd később felkelek”. Neptun megnyitása előtt fél órával felkel, megpróbál bejelentkezni – természetesen csak ötödik próbálkozásra sikerül. Mire feljön az órarend, már minden gyakorlati csoport és labor betelt, szóval depressziós állapotba kerülve feladja az egészet. Eldönti, hogy erre inni kell!
Ilyen az egyetemista élet…

vasárnap, szeptember 09, 2012

Fióka

Holnap elhagyom a fészket. Még egy kis segítség és egy jó időre szárnyalni fogok - vagy zuhanni. Egyszerűbben: holnap átköltözök Debrecenbe, a kollégiumba és lassacskán elkezdődik egyetemista pályafutásom. Hm, sok sikert nekem...?